Кількість людей, які претендують на військову пенсію, через російське вторгнення зросла. Тому в багатьох можуть виникати питання щодо її оформлення та в цілому розрахунку.

Розвіяти сумніви та відповісти на всі запитання пенсіонера у даному випадку можуть не лише у місцевому відділенні Пенсійного фонду, а й у обласному Пенсійному фонді, а також у Пенсійному фонді України. Про це повідомляє видання "На Пенсії".

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

До редакції видання надійшло питання від українського пенсіонера, який сумнівається, чи правильно йому розрахували військову пенсію. Він описав свою ситуацію.

"Я народився в 1935 році. Пішов на військову пенсію в 1985 році з посади «головний інженер – заступник командира спецчастини з експлуатації та забезпечення атомних боєкомплектів літаків дальньої авіації. Фахівець – класність – «майстер». Мені здається, що при нарахуванні пенсії не врахували специфіку служби, секретність та класність. Після виходу на пенсію я продовжував працювати ще 11 років на оборонних підприємствах. Хочу перевірити правильність нарахування пенсії", - поставив питання пенсіонер.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Фахівці відповіли, що з усіма питаннями мають допомогти у місцевих, обласних та у головному відділенні ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Крім того, українцям нагадали, що військові пенсії призначаються ПФУ на підставі інформації про грошове забезпечення, яку надає військкомат. На це варто звернути увагу, адже все залежить не лише від ПФУ, а й від органу, який видає довідку про розмір забезпечення та всілякі надбавки військовослужбовцю.

Нагадаємо, як вийти на пенсію у 60 років, якщо не вистачає стажу: у ПФУ назвали варіанти дій

Раніше ми писали про те, що скоротять до 50% пенсії: хто з пенсіонерів може залишитися без частини виплат

Як повідомляв Знай.ua, перевірки переселенців: що робити, щоб не призупинили виплати