Від власників зруйнованого житла почали надходити скарги, що їм раптово припинили виплачувати грошову допомогу. У Мінсоцполітики розповіли, у чому причина та коли виплати відновлять.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пояснила, що власникам зруйнованого житла передбачені ті самі виплати, що й ВПО, тобто суми однакові. Однак при цьому власники зруйнованого житла не змінювали місце проживання.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Також у країні триває верифікація одержувачів допомоги, але перевірка працює автоматично та з різних реєстрів. Власникам зруйнованого житла помилково анулювали виплати через те, що вони проживають за своєю постійною адресою, тобто формально не є ВПО.

"Є реєстр зруйнованого житла і є реєстр ВПО. Вони між собою не поєднані і тому зараз вийшло так, що відключили всіх, хто має зруйноване житло. Ми це виявили, дали доручення негайно зробити інтеграцію даних, щоб у наших органів соцзахисту були дані, і відновили виплати всім, хто має зруйноване житло", - повідомила Верещук.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Також виплати відновлять особам, яких помилково визнали померлими, та тим, хто повернувся з-за кордону.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, в зимових платіжках не буде чотиризначних сум: кому з українців дадуть знижку на газ

Раніше ми писали про те, що могли жити і гірше: пенсіонерам дорікнули, що їхні виплати вищі, ніж вони заслужили

Як повідомляв Знай.ua, українцям подарують по 600 доларів від ЮНЕСКО: хто і як зможе отримати грошову допомогу