Український ринок готується до суттєвого подорожчання молока. Експерти розповіли, на фоні чого зростатимуть ціни, а також скільки коштує продукт на даний момент.

У серпні ціни на сировину змінилися, тож активність на ринку сирого молока зросла. Втім, збільшення вартості очікується й у вересні, пише Infagro.

"Навіть пасивність світового ринку та порівняно низькі ціни біржових молочних товарів не можуть стримати підвищення вартості на українську сировину", - зазначили експерти.

Одночасне зниження пропозиції та попиту на внутрішньому ринку створюють незалежність поточного балансу від зовнішньої торгівлі.

Виробництво молока, скріншот з відео
Виробництво молока, скріншот з відео

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Також важливо враховувати, що спека наприкінці літа вплинула на скорочення надоїв, але при цьому попит на внутрішньому ринку різко збільшився через туризм та повернення українців додому перед початком навчального року.

Зазначені фактори спричинили підвищення закупівельних цін на молоко сільськогосподарських підприємств. На даний момент, у першій половині вересня, продукт у супермаркетах можна в середньому купити за 40 грн, але вартість коливається в залежності від вибору торгової марки і самого магазину.

Ціни на молоко, Мінфін
Ціни на молоко, Мінфін

Раніше ми писали про те, що українці ахнули від таких цін: щоб поласувати ковбаскою, доведеться віддати половину пенсії.

Як повідомляв Знай.ua, вдвічі дорожче: українські супермаркети переписали ціни на популярні крупи – гречку та рис

Також портал Знай.ua писав, що "Відповідь вбила...": українця через помилку Vodafone ледь не посадили за "викрадення" 10-річної дівчинки