Через щедрий врожай та надлишок продукції, ціни на картоплю будуть падати і надалі. Тому плани запасатись на зиму популярним овочем можна відкласти на більш пізній час.

Ціни на картоплю, скріншот: YouTube
Ціни на картоплю, скріншот: YouTube

Як зазначив Микола Гордійчук, віце-президент Української асоціації виробників картоплі (УАВК) та керуючий директор компанії Agrico Ukraine, на початку наступного року популярний овоч може знову зрости у ціні, проте це не точно.

Про це повідомляє FreshPlaza.

"У цьому сезоні врожайність картоплі буде вищою, ніж минулого сезону, що однозначно негативно позначиться на ціні", – зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Як пояснює Гордійчук, незважаючи на те, що зараз і так низькі ціни на популярний овоч на столі українців, ціни будуть падати і надалі, і у вересні-жовтні досягнуть своєї мінімальної позначки.

Молода картопля, скріншот: YouTube
Молода картопля, скріншот: YouTube

"Ми бачимо тенденцію щодо цін на картоплю. Ціна починалася з 1,20 євро за кг ранньої картоплі в червні і знизилася до 0,16 євро/кг. Водночас ми бачимо дефіцит якісної картоплі. Тому супермаркети пропонують кращу ціну на якісну картоплю на рівні 0,18-0,20 євро за кг. Тому що ми бачимо, що протягом вересня-жовтня на ринку буде надлишок картоплі, без можливості експорту. Це може означати, що ціни можуть навіть знизитися. У січні чи лютому 2024 року ціни можуть зрости, але це не визначено", – додає фахівець.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки і перець.

Також наш портал інформував, макарони будуть без сосисок: м'ясний продукт відчутно додав у ціні, сардельки ще дорожчі.

Крім того, ми писали, максимальне зниження цін: улюблені фрукти стають доступнішими для українців.