В Україні фіксується зростання цін на тепличні томати. Головною причиною таких цінових змін стало скорочення вибірок овочів у тепличних комбінатах, що призвело до скорочення пропозиції на ринку. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Дані щоденного моніторингу свідчать, що з початку поточного тижня цінники на помідори в українських тепличних комбінатах піднялися в середньому на 26%. Виробники готові відвантажувати продукцію не дешевше за 20-30 гривень за кілограм.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

За словами виробників, попит на тепличні помідори знаходиться на високому рівні, що дозволяє підвищувати ціни. Не останню роль відіграло і подорожчання ґрунтового помідора, а також обмежена пропозиція овочів як закритого, так і відкритого ґрунту.

Проте тепличні томати на початку вересня коштують у середньому на 29% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

В той самий час, ціни на огірки залишаються доступними. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Так, тепличні огірки в середньому продаються навіть дешевше, ніж у серпні - 22,90 гривні замість 25,90 гривні за кіло. Загалом середні цінники на огірки в супермаркетах коливаються від 15,90 до 29,90 гривні за кілограм, залежно від виду та сорту.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки і перець.

Також наш портал інформував, макарони будуть без сосисок: м'ясний продукт відчутно додав у ціні, сардельки ще дорожчі.

Крім того, ми писали, максимальне зниження цін: улюблені фрукти стають доступнішими для українців.