Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є дуже важливі новини.

Є інформація, що в Україні у другому тижні вересня ціни на гречку та пшоно встигли стабілізуватися, проте зростають цінники рису.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Бакалея. Фото: скриншот з відео
Бакалея. Фото: скриншот з відео

Вартість гречаної крупи

Станом на 7 вересня середня вартість кілограма гречки в супермаркетах становить 47,50 грн, тоді як у серпні середній цінник був 47 грн, а ще місяць тому гречка коштувала 49,08 грн за кг. Найдешевше крупу можна купити в супермаркеті Novus – за 38,29 грн за кг.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рису

Як і прогнозували, рис почав поступово дорожчати. Середня вартість довгого рису у супермаркетах складає 79,43 грн за кг, довгого пропареного рису – 60,77 грн за кг, круглого рису – 83,92 грн за кг. Найнижчі цінники на крупу у вересні виставили "Метро" та Varus.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Вартість пшона

Пшоно в Україні за місяць не подорожчало. Кілограм коштує в середньому 33,90 грн., а за 900 г круп у покупців просять 26,50 грн. Пшоно не настільки популярне як гречка чи рис, але це доступна за ціною крупа, і українці здавна готували з неї різноманітні страви.

Ціни на пшоно, скріншот: Minfin
Ціни на пшоно, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Макарони пір'я на початку вересня подешевшали. Цінник знизився з 28,45 грн/кг до 27,80 грн/кг. При цьому найдешевше ці макарони можна купити в Novus – 23,49 грн та Metro – 24,90 грн за кг.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, вершкове масло скоро злетить у ціні: українців попередили.

Раніше повідомлялося, печериці, картопля та цибуля: супермаркети переписали ціни на деякі продукти, скільки заплатимо.

Також, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець.