Цієї осені в Україні очікується подорожчання популярного молочного продукту на столі українців. Мова йде про вершкове масло.

Вершкове масло, фото narodna-pravda
Вершкове масло, фото narodna-pravda

Про це говориться на порталі "Інфагро".

Фахівці аналітичної платформи повідомили, що головною причиною подорожчання продукту є збільшення внутрішнього попиту на ринку.

Аналітики пояснюють, що виробництво вершкового масла в поточному році зросло, а експорт був вищим лише в першому півріччі.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Вершкове масло, скріншот: Youtube
Вершкове масло, скріншот: Youtube

При цьому постачання масла до ЄС так і не розпочалося.

"Уже зараз у більшості випадків виробники вважають експорт масла невигідним за виключенням продажу невеликих партій за високою ціною в Азербайджан, Молдову чи Казахстан. Постачання до ЄС так і не розпочались. Не виключена можливість його імпорту з цього регіону в міжсезоння 2023/2024", — вважають експерти.

Вершкове масло - скріншот
Вершкове масло - скріншот

На думку спеціалістів, цієї осені можливе чергове подорожчання вершкового масла в Україні. Не варто також виключати можливість зростання цінників на молочний продукт на світових ринках. За таких умов подорожчання українського масла може бути ще більш суттєвим.

За данними Мінфіну, станом на 5 вересня, масло вершкове ТМ "Селянське" 72,5% жирності коштує у супермаркетах 69,91 грн за 200 г, а масло "Яготинське" 73% жирності - 61,46 грн за 200 г.

Ціни на вершкове масло. Фото скріншот Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото скріншот Мінфін

Нагадаємо, в Україні рекордно впали ціни на картоплю: найкращий час - поставити пару мішків у підвал

Раніше ми писали про те, що нові ціни на світло та продукти: експерт прогнозує в Україні чергове подорожчання

Як повідомляв Знай.ua, задовбали цими дзвінками: чи можуть українці не повертати мікрокредити, і як позбутися "мільйонних" відсотків