Після підвищення тарифу на початку літа платіжки за електроенергію ще сильніше "б'ють" по гаманцях українців. Однак існує спосіб відчутно скоротити суми в рахунках та не жертвувати своїм комфортом.

Відчутно заощадити на платіжках за світло можна, якщо на ніч вимикати з розетки прилади, які споживають багато електроенергії.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Комп'ютер

Настільні комп'ютери споживають багато електроенергії, особливо старі моделі. Таку техніку варто вимикати із розетки, коли нею не користуються, зокрема на ніч.

Телевізор

Вимкнути пультом телевізор недостатньо, адже навіть у такому стані він продовжує споживати електроенергію. Перед сном або виходом на роботу техніку краще вимкнути з розетки. Для зручності можна використовувати подовжувач, на якому є кнопка вимкнення.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

TV, скріншот: YouTube
TV, скріншот: YouTube

Кабелі заряджання смартфонів та інших гаджетів

Кабель для зарядки, який завжди знаходиться в розетці, - це зручно, адже можна відразу підключити розряджений смартфон і не витрачати час на пошуки шнура. Проте зарядки навіть у "режимі очікування" тягнуть електроенергію. Споживання на досить низькому рівні, але якщо в будинку кілька зарядок і всі вони цілодобово в розетці, плюс у платіжці може бути помітним.

Нагрівач води та обігрівач

Агрегат споживає багато електроенергії, навіть коли не виконує свою функцію і знаходиться в режимі "спокою". Коли нагрівач не планується використовувати, його краще відключати з розетки. Те ж саме з обігрівачем - пожирає багато електроенергії і може сильно збільшити суму в платіжці. Використовувати прилад варто тільки тоді, коли дуже холодно і краще не залишати його працюючим на ніч.

Раніше портал Знай повідомляв, як користуватись бойлером, щоб не віддавати за електроенергію останні гроші: кілька секретів економії.

Також наш портал інформував, українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги з комуналки: готуйте паспорт.

Крім того, ми писали, електроенергія, вода та газ: коли подавати показники лічильників, щоб не було проблем.