Чимало українців можуть отримати додаткову грошову допомогу до пенсії. У Мінсоцполітики розповіли, що вона розрахована на тих, хто отримує низькі щомісячні виплати та проживає у зоні бойових дій.

Допомогу почали надавати з 30 серпня, а отримали її вже понад 260 тисяч пенсіонерів у рамках програми від Пенсійного фонду, Мінсоцполітики та ООН. При цьому доплату призначають автоматично та для отримання українцям не доводиться відвідувати ПФУ та подавати заявки.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Отримати гроші можуть люди похилого віку, які проживають у зоні бойових дій і мають пенсію менше 3000 гривень. Ця категорія українських пенсіонерів отримуватиме доплату до пенсії принаймні протягом чотирьох місяців.

При цьому розмір суми індивідуальний, тобто кому не вистачає до 3000 гривень, але повинні виплачувати не менше 100 гривень.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Для ФОП вступили у дію нові правила Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Для отримання виплати пенсіонерам жодних дій не потрібно. Вона проводиться без подання заяви, згідно з інформацією, що є у державних реєстрах. Виплата грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунки пенсіонерів", - наголосили в Мінсоцполітики.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, для тих, хто набрався боргів за комунальні послуги: споживачам дали можливість сплатити їх частинами

Раніше ми писали про те, що 10 пенсій однією виплатою: хто може отримати допомогу і за яких умов

Як повідомляв Знай.ua, ПриватБанк порадував українських студентів: при покупках частина суми повертатиметься на картку