В цьому році Пенсійний Фонд незважаючи на війну в країні, провів декілька етапів індексації пенсійних виплат українцям. До кінця цього року пенсії збільшувати не будуть, однак чергову індексацію Мінсоцполітики планує провести вже у 2024 році.

Про це повідомила заступниця міністра соціальної політики Дар'я Марчак в ефірі "Українського радіо".

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

За словами чиновниці, чергова хвиля індексації пенсій запланована на березень 2024 року.

Вона звернула увагу на те, що оскільки наша країна перебуває у стані війни, є великі фінансові ризики для державного бюджету.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Марчак зазначила, що визначити терміни індексації можна буде лише після затвердження державного бюджету, адже на розмір виплат напряму впливає інфляція.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Розмір індексації та темпи зростання середньої заробітної плати є двома показниками, які визначають розмір індексації відповідно до закону. Про це можна буде говорити на початку 2024 року після надходження статистичних даних за 2023 рік", - зазначила чиновниця.

При цьому Марчак запевнила, що субсидії для українців будуть збережені.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

"Ті громадяни, які мають оформлені субсидії, від них не потрібні жодні дії. Пенсійний фонд автоматично перераховує розмір субсидії, наприклад, після підвищення тарифу. Якщо доходи сім'ї не змінилися і тарифи зросли, то автоматично буде перераховано сам розмір субсидії, щоб сім'я не платила за ЖКП більше. Гроші будуть, субсидії виплачуватимуть", — пояснила заступник міністра соцполітики.

Нагадаємо, пенсіонерам у вересні виплатять додаткову допомогу: хто отримає гроші.

Раніше повідомлялося, що українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.

Також, автоматично не призначать: кому потрібно звертатися за субсидією на новий опалювальний сезон.