Споживачів попереджають про зростання цін на продукти харчування восени через необхідність зберігання. Крім того, витрати на пальне збільшаться. Зокрема, скоро подорожчають овочі, фрукти, яйця, цукор, а також молочні та м'ясні продукти.

Голова Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук прогнозує, що ціни на овочі зростуть у межах 5-10%. На вартість вплинуть попит та експорт, а також подорожчання пального та електроенергії.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Втім, подорожчання овочів та фруктів буде незначним, оскільки врожай був гідним, проте варто враховувати, що витрати на зберігання сировини та готових продуктів дорожчають, а ситуація може ускладнитися через нестабільність енергосистеми.

Водночас молоко та яйця можуть подорожчати, оскільки зі зміною сезону виробництво скоротиться, а зберігання подорожчає. А ось зростання цін на м'ясо становитиме близько 5-15% все з тих самих причин.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Крім того, у всьому світі очікується подорожчання цукру через те, що Індія заборонила експорт. До листопада, тобто нового врожаю, продукт подорожчає на 2-3%, за прогнозом виконавчого директора Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна.

Нагадаємо, в Україні рекордно впали ціни на картоплю: найкращий час - поставити пару мішків у підвал

Раніше ми писали про те, що нові ціни на світло та продукти: експерт прогнозує в Україні чергове подорожчання

Як повідомляв Знай.ua, задовбали цими дзвінками: чи можуть українці не повертати мікрокредити, і як позбутися "мільйонних" відсотків