Одним із найвитратніших електроприладів у будинку є бойлер. За місяць прилад може намотувати до 200 кВт/год, нагріваючи воду для сім'ї із трьох осіб. Щоб від сум у платіжках не темніло в очах, слід дотримуватися кількох порад, якими поділяються на Yasno.

Багато українських сімей для нагрівання води використовують бойлери, які споживають чимало електроенергії. Враховуючи підвищення тарифу, яке відбулося на початку літа, суми у платіжках стали ще вищими.

Бойлер. Фото: скрін youtube
Бойлер. Фото: скрін youtube

Втім, є кілька працюючих порад, які допомагають скоротити споживання електроенергії бойлером:

  • відрегулювати температуру нагріву на рівні 55 градусів, що дозволить знизити енергоспоживання та не обмежувати комфорт;
  • не вимикати бойлер постійно з мережі: на підтримку температури води йде менше електроенергії, ніж її нагрівання;
  • регулярно чистити та видаляти накип усередині бойлера;
  • придбати розумну розетку та запрограмувати автоматичне включення та вимкнення бойлера. Якщо вдома встановлено двозонний лічильник, то за споживання електроенергії з 23:00 до 07:00 можна буде на 50% менше.

Двухфазний лічильник. Фото: Youtube
Двухфазний лічильник. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також при покупці бойлера слід правильно його підібрати, залежно від потреб сім'ї. Наприклад, модель на 100 літрів для сім'ї з 2-3 осіб – не найкращий вибір.

Раніше портал Знай повідомляв, електроенергія, вода та газ: коли подавати показники лічильників, щоб не було проблем.

Також наш портал інформував, українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги з комуналки: готуйте паспорт.

Крім того, ми писали, облгаз наплутав – українець платить: споживачам перевіряють нерви на міцність неправильними платіжками.