Для всіх наших шанованих читачів, які цікавляться економічними подіями в Україні є дуже важливі новини. Літо вже закінчилося, а це означає лише одне – 31 серпня завершився термін, у який багато громадян мали сплатити податки на нерухомість.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Повідомляється, що вже у четвер, 31 серпня, спливає термін, протягом якого громадяни мали сплатити податки за нерухомість 2023 року. Податки мали сплатити власники житлових будинків та квартир.

Проте лише ті, які до 1 липня отримали від податкової квитанції та у приміщеннях яких є зайві квадратні метри. До кінця літа українці мали нагоду сплатити податки на нерухомість.

Нерухомість, скріншот: YouTube
Нерухомість, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Хто має заплатити

Податок платять не всі власники нерухомості, а лише ті, у кого загальна площа квартири та (або) будинку перевищує норму. Також не потрібно платити тим, чия нерухомість знаходиться в зоні бойових дій чи окупації. Як випливає з 266 статті Податкового кодексу, "норму" житла може встановлювати орган місцевої влади.

Нерухомість, скріншот: Youtube
Нерухомість, скріншот: Youtube

А от тих, хто цього не зробив, з 1 вересня штрафуватимуть. Суми штрафів відрізнятимуться.

Якщо власник квартири прострочив платіж до 30 календарних днів, то розмір штрафу становитиме 10% від суми податку, який нарахували. Якщо ж понад 30 днів – штраф зросте до 20% від нарахованого розміру податку.

Нагадаємо, "ПриватБанк" повертатиме гроші за покупки: банк оголосив про нову акцію.

Раніше повідомлялося, розбагатіла на держтендерах і порушувала умови: 88 млн на ремонт їдальні в Конча-Заспі віддали кримінальній фірмі.

Також, українці можуть залишитися без пенсій та зарплат: які причини такої ситуації.