Українці, які не мають фінаносової можливості самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги, мають право на отримання житлової субсидії від держави.

Про це нагадують у Мінсоцполітики.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Усіх, хто її отримує, ретельно перевіряють і, якщо субсидіант приховав якісь факти, або надав невірні відомості, то в деяких випадках взагалі йому доведеться повернути гроші.

Одержувачам субсидій варто регулярно сплачувати за спожиті комунальні послуги, адже борги перекреслюють можливість отримання допомоги від держави.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Зокрема, у разі наявності заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг житлову субсидію не призначають.

Йдеться про прострочену заборгованість на понад три місяці, яка перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз — 680 грн).

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Для призначення субсидії в разі наявності боргу потрібно укласти договір про його реструктуризацію з надавачем комунальної послуги та долучити копію цього договору до заяви на субсидію.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Окрім цього, при наявності боргу субсидія не призначається лише на комунальні послуги, за якими наявний цей борг. Тому в разі відмови в призначенні допомоги на оплату ЖКП, потрібно звернутися з новою заявою, де зазначити перелік послуг, за якими заборгованість з оплати відсутня.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Міненерго провалює план щодо порятунку України від жорстких віялових відключень узимку

Раніше портал Знай інформував, випадково скасували статус ВПО: у Мінсоцполітики розповіли, як знову стати переселенцем

Також наш портал повідомляв, важливо не запізнитись: коли громадянам краще подавати документи для отримання субсидії