Якщо українець хоче оформити житлову субсидію, але має заборгованість із комуналки, то це може стати причиною відмови у допомозі. Однак не у всіх випадках, пояснюють у Пенсійному фонді.

Фахівці відомства заявляють, що якщо людина має борги за комунальні послуги, то це не означає, що вона не зможе отримати субсидію. Допомога не надається за певних обставин.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці на дату надання інформації заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років і загальна сума якої на день звернення за призначенням житлової субсидії перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 680 грн”, - пояснили у ПФУ.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У разі відмови у субсидії через борги українці можуть подати заяву про реструктуризацію постачальнику послуг або виплатити заборгованість. Після цього по допомогу слід звернутися з новою заявою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери можуть збільшити розмір виплат на 800 гривень: що потрібно зробити.

Також наш портал інформував, що Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пропрацювали багато років, а пенсія все одно мізерна: у ПФУ пояснили, що найбільше впливає на розмір майбутніх виплат.