Для наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Є інформація, що в Україні планують змінити алгоритм нарахування пенсій. Ці нововведення аргументують тим, що хочуть відновлення соціальної справедливості.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики України Оксани Жолнович.

За її словами, формула розрахунку пенсій, що діє, значно занижує їх розмір.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Діюча формула розрахунку пенсії з урахуванням індексацій дуже занижує реальну вартість заробітку. Скажімо, пенсія 2000-го 300 гривень в еквіваленті середньої заробітної плати була непоганою. А тепер з індексацією це просто мізер. Індексація постійно "відстає", і це несправедливо", – пояснила Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

При цьому Жолнович запевнила, що новий алгоритм нарахування пенсійних виплат уже працює.

Оксана Жолнович, фото: Facebook
Оксана Жолнович, фото: Facebook

"Зараз працюємо над тим, щоб кожна людина мала чіткий алгоритм нарахування пенсії з огляду на відпрацьований стаж та сплачені внески. І щоб цей алгоритм був завжди прив'язаний до якихось базових величин", - зазначила чиновник.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Крім того, вона запевнила, що загалом конкретні результати роботи над пенсійною реформою, що включає запровадження накопичувальної пенсії, з'являться вже до кінця цього року.

Нагадаємо, під наглядом будь-яка "розкіш", навіть банківська картка: хто зможе отримувати субсидію у 1850 грн.

Раніше повідомлялося, українцям показали осінній курс долара: коли "зелений" перестрибне позначку 42 грн.

Також, "Зганьбили...": українці в "Ощадбанку", замість реальної допомоги з обміну монет, отримують психотравми.