"Укренерго" звернулося до споживачів через відключення енергоблока АЕС і спеки, що насувається. Відповідне повідомлення з'явилося на сторінці компанії у Facebook.

В "Укренерго" зазначили, що через повернення спекотної погоди споживання електроенергії зростає. Водночас ще один енергоблок АЕС відправили на ремонт, щоб підготуватися до зими. У зв'язку з цим споживачів просять економніше використовувати електроенергію з 16:00 до 23:00.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Прохолода поступово відступає, спека повертається. А з нею збільшується споживання електроенергії. Водночас, ще один енергоблок АЕС із сьогоднішнього дня у плановому ремонті. Це необхідно, щоб атомні електростанції працювали на максимум своєї потужності під час майбутнього опалювального сезону", - йдеться у повідомленні.

Економія електроенергії, фото Знай.ua
Економія електроенергії, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Споживачам дали поради, які допоможуть енергосистемі:

  • вимкніть кондиціонери;
  • потужні електроприлади не вмикайте одночасно;
  • запрограмуйте прання, підігрів бойлера та роботу посудомийної машини на ніч;
  • вибирайте ECO режим роботи електроприладів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заощаджуйте світло або запасайтеся свічками: "Укренерго" звернулося до споживачів із попередженням.

Також наш портал інформував, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, зима 2023/2024 буде ще страшнішою, ніж попередня: енергетики попередили про відключення світла, навіть без обстрілу.