Для всіх наших шанованих читачів, які цікавляться економічною атмосферою в країні, є цікаві новини з приводу курсу "зеленого". Так, в Україні з перших днів серпня поступово знижуватиметься курс американської валюти.

Готівковий курс продажу до кінця першого тижня серпня перебуватиме в межах 37,1 - 37,6 грн.

Цей прогноз озвучила банкір Ганна Золотько для одного з українських телеканалів.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

"Готівковий курс продажу долара на цьому тижні перебуватиме в межах коридору 37,1 – 37,6 гривні за долар", – прогнозує Ганна Золотько.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

На думку експерта, цього тижня на валютний ринок чекає корекція. За словами Золотько, готівковий курс долара поступово знижуватиметься, наближаючись до позначок у середині місяця. Враховуючи досить динамічне зростання минулого тижня, цей процес може бути більш тривалим.

Обмін валют. Фото: Youtube
Обмін валют. Фото: Youtube

Банкір також акцентує увагу на тому, що банки лише почали переглядати ставки за депозитами у гривні після зміни облікової ставки. Тому потрібен час, щоб оцінити реальний вплив цього процесу.

Варто нагадати нашим читачам, що ціни на бензин та дизпаливо в Україні зростають. Відповідно це викличе подорожчання продуктів та різних товарів, адже всі ціни прив'язані до логістики. Банкір Сергій Фурса розповів, що буде із курсом гривні. Так, за його словами, зараз немає жодних передумов, щоби долар зріс до кінця року.

Нагадаємо, курс долара та інфляція: що чекає на українців у наступні 12 місяців - банкіри озвучили прогноз.

Раніше повідомлялося, на які професії буде шалений попит в Україні: Кабмін назвав найпопулярніші.

Також, гривня похитнеться: аналітики розповіли, на скільки подорожчає долар до кінця 2023 року.