Експерти оновили прогнози щодо інфляції, ВВП України та курсу долара до кінця року. Очікування аналітиків змінилися на краще. До чого готуватись українцям, йдеться у свіжому звіті Dragon Capital.

До кінця 2023 року, за прогнозом аналітиків, курс долара в Україні досягне позначки 39 гривень. До цього очікувалося, що наприкінці року американська валюта подорожчає до 43 гривень. Тобто прогноз покращився на 4 гривні.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Темпи інфляції в Україні також знижуватимуться: зростання цін становитиме 12,5%, а не 16%, як прогнозувалося раніше. Водночас економіка країни у річному вимірі підніметься на 3%.

"Динаміка валютного ринку в останні місяці була суттєво кращою, ніж ми очікували. Дефіцит іноземної валюти на готівковому та міжбанківському валютному ринку суттєво знизився порівняно з початком року, насамперед через уповільнення відтоку капіталу з приватного сектору", - йдеться у звіті аналітиків.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Фахівці вважають, що вже 2023 року може статися часткова відмова від фіксованого офіційного курсу американської валюти. За їхніми словами, нинішнє покращення на валютному ринку сприяє цьому.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, що буде з курсом долара на початку літа: експерти озвучили українцям прогноз.

Також наш портал інформував, долар по 42: експерти спрогнозували, коли відбудеться зліт курсу валют.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, з доларами почнеться справжній квест: ПриватБанк видає непридатні купюри, які підлягають інкасо.