Чи потрібно передавати показання квартирних лічильників на гарячу воду, якщо у квартирі стоїть бойлер.

Про це розповіли фахівці на Facebook-сторінці з Центру комунального сервісу.

Лічильники води, фото з вільних джерел
Лічильники води, фото з вільних джерел

Українцям нагадали, що потрібно передавати показання квартирних лічильників гарячої та холодної води до кінця поточного місяця, починаючи з 5 числа.

Якщо у квартирі встановлено бойлер і споживач не користується послугою з постачання гарячої води, також необхідно подавати показання лічильника гарячої води з різницею "0". Це у тому випадку, якщо вони незмінні.​

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Показники лічильників, скріншот: YouTube
Показники лічильників, скріншот: YouTube

Фахівці наголошують, якщо споживач ігноруватиме вимогу подачі показань квартирних лічильників за воду, то йому щомісяця будуть приходити платіжки із нарахуванням оплати за середнім об’ємом споживання. Підрахунки будуть відбуватися на підставі даних попередніх періодів по квартирі.

Що робити, якщо прийшла платіжка за гарячу воду, а ви нею не користувалися. У такому разі відбувається коригування нарахувань. Воно залежатиме від періоду, за який не передавались показання та нарахованого по середньому обсягу.

Нагадаємо, ми писали, що як повернути переплату за газ, якщо чеки було втрачено: інструкція від "Нафтогазу".

Як повідомляв "Знай.ua" рахунок йде на дні, треба поквапитися: українцям нагадали про важливу процедуру.

Також "Знай.ua" інформував, навіть якщо не користуєтеся: "Нафтогаз" розповів, що потрібно зробити кожному до 5 серпня.