"Нафтогаз" звернувся до українців із закликом не забути передати показники лічильників до 5 серпня. Це стосується навіть тих, хто тимчасово не проживає у будинку та не використовує газ. Відповідне звернення з'явилося на сторінці організації у соціальній мережі Facebook.

Українці, які тимчасово виїхали за кордон або просто не проживають у своєму будинку, все одно зобов'язані щомісяця передавати показники газових лічильників. Якщо цього робити, то може бути нарахований борг.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

"Передавати показання лічильника необхідно навіть, якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом. Це зекономить ваш час. Потрібно продублювати попередні цифри. Якщо цього не зробити, оператори ГРМ (міськ- або облгаз) можуть нарахувати обсяг спожитого газу на основі планового щомісячного об’єму споживання", - попереджає "Нафтогаз".

Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube
Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

У компанії нагадують, що передавати показники слід із 28 по 5 число щомісяця. Зробити це можна через особистий кабінет або чат-бот у популярних месенджерах. Також можна просто зателефонувати на номери: +38 066 300 28 88, +38 098 300 28 88 або +38 093 300 28 88.

Раніше портал Знай повідомляв, "Будьте уважні": "Нафтогаз" попередив споживачів про важливий нюанс із платіжками.

Також наш портал інформував, у "Нафтогазі" розповіли, хто відповідає за прийом показників газового лічильника із фото: впливає на квитанції.

Крім того, ми писали, "Бережіть нерви": "Нафтогаз" дав пораду українцям, яким приходять "неправильні" платіжки.