Стало відомо, які доходи врахують при розрахунку субсидії частково.

У Пенсійному фонді зазначили, що при призначенні та розрахунку субсидії на оплату житлово-комунальних послуг до середньомісячного сукупного доходу сім’ї включається лише частина допомоги при народженні дитини.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

До доходу не включається частина виплат, які надають одноразово (наразі 10 320 грн). Це передбачено пунктом 5 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженим постановою Кабміну № 632 від 22.07.2020 р. — йдеться у повідомленні відомства.

Субсидія, скріншот: YouTube
Субсидія, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Проте решта допомоги, яка надається частинами (по 860 грн на місяць) протягом 36 місяців до середньомісячного сукупного доходу сім’ї враховується. Це передбачено пунктом 4 того ж Порядку.

Нагадаємо, що українці можуть претендувати на державну допомогу у вигляді житлової субсидії, якщо витрати на комунальні послуги перевищують 15% від середнього місячного доходу. Наразі у Пенсійному фонді запустили новий спрощений механізм призначення житлової субсидії, який працює в експериментальному режимі.

Нагадаємо, ми писали, що на державу сподівайся, але сам перестрахуйся: як українцям забезпечити собі пенсію в 11 тисяч гривень.

Як повідомляв "Знай.ua" "Нафтогаз" звернувся до споживачів, які не справляються з платіжками: як уникнути накопичення боргів.

Також "Знай.ua" інформував, "Не хочуть перевірити тих, які мільйони крадуть?": в Україні планують залізти до кишені безробітних.