"Нафтогаз" звернувся до українців, фінансове становище яких не дозволяє в повному обсязі сплачувати за послуги газопостачання. Пораду споживачам компанія дала на своїй офіційній сторінці у соцмережі facebook.

Через повномасштабну війну багато українців втратили частину доходу або зовсім залишилися без роботи, але оплату комунальних послуг ніхто не скасовував. У "Нафтогазі" нагадали споживачам про можливість, що врятує від накопичення боргів.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Не можете оплачувати комунальні послуги в повному обсязі? Радимо оформити субсидію. Цього року держава дає можливість отримати її за спрощеною процедурою!", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що українці можуть оформити допомогу від держави зручним для себе способом:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще
  • дистанційно - через особистий кабінет на вебпорталі або мобільному додатку Пенсійного фонду України, на порталі "Дія", поштою;
  • особисто звернувшись до сервісного центру ПФУ, до уповноважених територіальних громад у центрах надання адміністративних послуг.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

За спрощеною процедурою у заяві на субсидію достатньо вказати ПІБ, ІПН, серію та номер паспорта, склад домогосподарства, адресу, зручний канал для комунікацій та ІВАN, на який приходитиме виплата.

Раніше портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" терміново звернувся до споживачів: якщо не встигнете – будуть проблеми.

Також наш портал інформував, за сплачені послуги можна отримати компенсацію: як це зробити українцям.

Крім того, ми писали, платіжки "поважчають" мінімум на 250 грн: скільки українці платитимуть за світло, газ та воду з 1 серпня.