Українці можуть самостійно подбати про свою майбутню пенсію та забезпечити собі виплати у розмірі 11 тисяч гривень і навіть більше. Про це пише видання "Фокус".

Недержавні пенсійні фонди пропонують українцям самостійно накопичувати собі пенсію, яка стане доповненням до основних виплат від держави.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Коли ми говоримо про пенсіонерів на Заході, які, здобувши право на пенсію, починають подорожувати, жити повноцінним життям, це завдяки приватним пенсійним фондам", - зазначає голова інвесткомпанії "Універ" Тарас Козак.

Щомісячні внески до приватного пенсійного фонду у розмірі 1500 гривень протягом 15 років допоможуть накопичити 714 тисяч гривень. За умови, що пенсія виплачуватиметься щомісяця протягом 20 років, середній розмір виплат становитиме трохи більше ніж 11 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Українці можуть забезпечити собі вищу пенсію. Наприклад, якщо щомісяця робити внески у розмірі 2000 гривень протягом 20 років, то на старості можна отримувати в середньому 43 тисячі гривень.

Втім, багатьом такий спосіб видасться сумнівною авантюрою, адже є ризик втратити кошти - їх може "з'їсти" інфляція або приватний пенсійний фонд просто збанкрутує.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв "бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, ми писали, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.