Безробітним перевірять доцільність та обґрунтованість виплат матеріального забезпечення.

Мінекономіки виставило на громадське обговорення відповідний проєкт наказу (порядок перевірок щодо безробіття був і раніше, але тепер його хочуть кардинально переписати).

Перевірка виплат. Фото: Мінекономіки
Перевірка виплат. Фото: Мінекономіки

До розслідувань пропонують залучати навіть прикордонників, а також запитувати дані з інших країн – чи немає на їхній території наших громадян, які претендують на допомогу по безробіттю.

Тобто стати на облік на біржу праці в Україні, отримувати допомогу та, приміром, виїхати до Європи на роботу чи сидіти там на виплатах для біженців не вдасться.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"Призначили допомогу рік тому, сплатили 2 рази по 2200 за весь цей час (тобто аж 4400 за весь рік). йду за новим porsche" — пишуть у коментарях.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Ну ну. Допомога з безробіття платять зараз максимум 3 місяці, далі сам. Розсмішили, — відверто пишуть українці у обговореннях.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

А чи не хочуть перевірити тих, які по мільйону п***дять, а не кому виплачують мінімалку?

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Нагадаємо, ми писали, що п'ять підстав, щоб відмовити в субсидії: українці мають це запам'ятати.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Також "Знай.ua" інформував, не принесли та не перерахували вчасно виплати: куди звертатися пенсіонеру.