Глава держави Володимир Зеленський повернув до України довоєнні податки. Так, президент підписав проект закону про відміну єдиного податку 2% і часткового зняття мораторію на перевірки бізнесу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу Президента України.

Ухвалення цього закону є умовою, передбаченою угодою з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Сплата податків, скріншот: YouTube
Сплата податків, скріншот: YouTube

У рамках закону, ухваленого Верховною Радою ще наприкінці червня, в Україні з 1 серпня скасують:

- особливий режим одного податку зі ставкою 2% від суми доходу;

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

- право на звільнення ФОП першої та другої груп від сплати єдиного податку (крім прифронтових територій).

Платник матиме право подати заяву про відмову від застосування 2% ЄП із зазначенням того, на яку систему оподаткування він хоче перейти. Без подання такої заяви, а також якщо у заяві платник не вкаже бажану систему, її автоматично переведуть на систему, де він перебував до обрання 2% ЄП.

Крім того, платники, які перейшли у 2023 році з 2% ЄП на загальну систему, мають право перейти повторно у 2023 році на спрощену систему на свій вибір шляхом подання заяви. При цьому у разі подання заяви до 1 вересня такий платник вважатиметься платником ЄП з 1 серпня.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Крім того, законопроект передбачає:

- часткове поновлення документальних перевірок - це стосується підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг;

- поновлення штрафів за порушення податкового законодавства та порядку використання касових апаратів (РРО/ПРРО) з 1 жовтня. Але буде діяти зменшений розмір штрафних санкцій (25% та 50% від вартості товару замість 100% та 150% відповідно), якщо бізнес не використовуватиме РРО (до закінчення військового стану, але не довше 1 серпня 2025 року).

Нагадаємо, після візиту до ТЦК одразу в розшук: українець хотів обдурити військкомат та уникнути призову.

Раніше повідомлялося, чоловікові на День Народження подарували лотерейний квиток і він виграв величезну суму: так важко повірити.

Також, в Україні виведуть з обігу важливі гроші: встигніть обміняти до 30 вересня.