Україна має законодавство, яке передбачає податок на зайву площу житла, що діє на власників квартир понад 60 м² або будівель понад 120 м².

Вони мають сплачувати податок за кожний додатковий метр площі. 2023 року Міністерство фінансів внесло кілька оновлень до цієї системи оподаткування.

Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео
Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео

Зокрема, було оновлено декларацію, до якої додано кілька додаткових пунктів, включаючи адреси, пільги та їх період дії. Крім того, створено додаток для власників кількох об'єктів нерухомості, який дозволяє їм зручно декларувати свої власності. Якщо у вас є будинок і квартира, допустима загальна площа обох об'єктів не повинна перевищувати 180 квадратних метрів.

Останнє оновлення до законодавства про податок на зайву площу відбулося 2023 року. Від цього податку звільнено українців, у яких нерухомість знаходиться на території бойових дій або у тимчасовій окупації.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Житловий будинок. Фото: скрін youtube
Житловий будинок. Фото: скрін youtube

Розмір податку на зайву площу в Україні встановлюється місцевою владою. Він може відрізнятися від регіону до регіону, але законом все одно встановлені межі для розміру цього податку. 2023 року він не повинен перевищувати 1,5% мінімальної зарплати за попередній рік.

За квартиру, загальна площа якої становить 100 квадратних метрів, доведеться сплатити 3900 грн. Зі 100 м² за норму виходять 40 "квадратів". Кожен із них обходиться господареві в 97 гривень.

Нагадаємо, набридли борги з опалення: як скоротити суми у платіжках на 30%

Як повідомляв "Знай.uа", податок за авто: кому з українців доведеться викласти чималу суму

Знай.ua писав, обдеруть до нитки: за несплату боргів можуть конфіскувати навіть брудний посуд українців