Кожен банк України встановлює власні обмеження щодо грошових переказів.

Усі грошові перекази відслідковуються для протидії шахрайству. Банки встановили обмеження на онлайн-операції, тобто ліміти, які можна отримувати на картку одним платежем, щоб вами не зацікавилася перевірка. Які це суми в Україні, розповіла юристка Анна Златіна.

Каса Приватбанку. Фото: Мінфін
Каса Приватбанку. Фото: Мінфін
Каса Приватбанку. Фото: Мінфін

Згідно з українським законодавством, підозріла сума транзакції становить 400 тисяч гривень. У разі такої транзакції, фінмоніторинг прийде та буде вимагати пояснень.

Якщо надсилати до 5 тисяч грн, то навіть не доведеться проходити ідентифікацію особи. Але існують нюанси щодо виявлення систематичних і підозрілих транзакцій. Періодичні дивні надходження на картку також можуть потрапити під перевірку, навіть якщо сума менша 400 тисяч.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Каса банку, фото Знай
Каса банку, фото Знай

Індивідуальні правила щодо цього існують в кожному конкретному банку. Наприклад, через Приват24 можна відправити на рахунок, відкритий в іншій фінансовій установі, максимум 29 999 грн.

Monobank не лімітує взаєморозрахунки між своїми картками. Однак ліміт на одноразову суму переказу – 25 тисяч грн, незалежно від банку отримувача.

Банк може запідозрити незаконний грошовий обіг у різних випадках:

  • перекази з прикордонних населених пунктів, коли отримувач проживає на іншому кінці України;
  • регулярні відправлення невеликими сумами, наприклад, по 500 грн, які приходять по 10-15 разів на день;
  • велика кількість переказів – понад 30 транзакцій на добу;
    отримання коштів від багатьох контрагентів з різних точок України;
  • перекази від громадян Росії та Білорусі.

Нагадаємо, ми писали, що ПриватБанк порадував новим функціоналом у "Приват24": підприємці оцінять.

Як повідомляв "Знай.ua", повідомлення від ПриватБанку, дзвінки від представників та крадіжки карток: Україну захлеснула хвиля шахрайств, як врятувати гроші.

Також "Знай.ua" інформував, "на тобі, Боже, що мені негоже": ПриватБанк потрапив у новий скандал через долари.