"Укренерго" повідомило про рекордне споживання електроенергії та зазначило, що після пошкоджень ракетними і дроновими атаками енергосистема важко переживає такі навантаження.

Споживання було підвищене саме у вечірні години. "Укренерго" попереджає, що це був хоч і спекотний, та не найспекотніший день.

Кондиціонери. Фото: Youtube
Кондиціонери. Фото: Youtube

Вчора зафіксовано рекордне споживання електроенергії в вечірні години. Енергосистему треба берегти і готувати до проходження зими. Тому просимо вас допомогти енергетикам. — зазначають енергокомпанії.

Пік споживання знову повернувся на вечірні години - з 21.00 до 22.00, що суттєво збільшує навантаження на енергосистему. Відтак, порівняно з початком тижня вечірнє споживання зросло на 4%.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

Українців просять допомогти, та вимикати кондиціонери з 16:00 до 23:00. Якщо ж ніяк без цього не можете обійтись - будь ласка, виставляйте температуру 23 градуси і вище.

Також ви допоможете енергосистемі, якщо:

  • Заміните кондиціонер вентилятором.
  • Охолоджуватимете лише потрібні кімнати, а не всі приміщення.
  • Не вмикатимете разом з кондиціонером інші потужні прилади.
  • Перенесете на ніч прання та нагрівання бойлера.

Нагадаємо, ми писали, що нові субсидії через тарифи та відключення світла: які сюрпризи чекають на українців.

Як повідомляв "Знай.ua" відключення в Україні: чи залишаться українці без води.

Також "Знай.ua" інформував, і платіжка зменшиться, і енергосистемі легше: в "Укренерго" дали важливі поради.