У багатьох місцях подача води залежить від електроенергії.

Олег Попенко, експерт у сфері житлово-комунального господарства, впевнений, що до тривалих відключень водопостачання водоканали вдаватися не будуть. І обмежувати подачу води вони також не можуть.

Чергу за водою
Чергу за водою

У крайньому разі введуть відключення під час мінімального навантаження – з 13.00 до 15.00.

Втім, водоканали мають "лазівку", що дозволяє на певний час припинити водопостачання: вони можуть оголосити масштабний ремонт мереж.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на підставі поданих водоканалами розрахунків кожен рік має схвалити економічно обґрунтований тариф.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Він встановлюється до 1 січня наступного року. Тобто в липні-серпні подаються розрахунки, та вони перевіряють до кінця року. У грудні рішення про тариф має бути проголосоване. Проте цього року попри рішення НКРЕКП за підвищення тарифів, він залишиться на старому рівні. Багато водоканалів висловили думку, що можуть бути відключення.

Нагадаємо, ми писали, що Олег Попенко розповів, що не так із нашими водоканалами і які реформи необхідно провести.

Як повідомляв "Знай.ua" у розпал літа у декількох містах України водоканали перестали подавати воду: "Взагалі немає".

Також "Знай.ua" інформував, українці будуть змушені платити за воду більше: жодні мораторії не допоможуть.