Кількість субсидіантів зросте ще більше напередодні осінньо-зимового періоду., а відключень світла не прогнозується.

Про це розповіла членкиня Комітету Верховної Ради з питань бюджету, голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Леся Забуранна.

Електрики, скріншот: YouTube
Електрики, скріншот: YouTube

Враховуючи, що зараз не зимовий період і немає значних витрат на опалення, то кількість людей, які потребують покращення свого матеріального стану через отримання субсидії не є критичним стрибком.

Але перед початком опалювального сезону кількість охочих оформити субсидії зросте ще більше.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

"Розмір субсидії взимку становить майже 1,5 тисячі гривень, тоді як влітку всього 300-400 грн. Тому, зважаючи на зростання цін на електроенергію, така кількість претендентів на субсидію зросте", — пояснила Забуранна.

Електрик, скріншот з відео
Електрик, скріншот з відео

Щодо блекаутів, то наразі в Україні не прогнозується запровадження обмежень на використання електроенергії через спеку, хоч навантаження на енергосистему значно зросло. Про це в етері телемарафону заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що збільшення споживання, пов'язане з високими температурами, є еквівалентом одного-двох атомних блоків, що призводить до доволі серйозного навантаження на енергосистему.

Один зі способів покриття – це імпорт електроенергії. З'єднання з Європою дає можливість імпортувати 1200 МВт, це потужність більше одного атомного блоку в еквіваленті.

Нагадаємо, ми писали, чи зростуть платіжки на газ цієї зими: Нафтогаз оприлюднив важливу новину.

Як повідомляв "Знай.ua" можна зекономити понад 300 гривень на платіжці: "Yasno" пояснили, як заощадити на електриці.

Також "Знай.ua" інформував, українці почали отримувати платіжки за світло, не очікуючи таких цифр.