Експерт в економічних питаннях прокоментував ситуацію з яйцями.

Найближчим часом вартість яєць буде стабільною, але ситуація зміниться вже цієї осені. Про це повідомляє УНІАН.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Восени ситуація зміниться. Продукція знову зросте у ціні – до 70-75 грн за десяток. Таким чином за лоток доведеться заплатити близько 225 грн.

За словами Хмелевського, Україна після початку повномасштабної війни втратила близько 20% виробництва яєць. Частина підприємств скоротила обсяги чи зовсім припинила роботу. Це призвело до дефіциту товару на ринку у 2022-му.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ціни на яйця, фото: Знай.ua
Ціни на яйця, фото: Знай.ua

У 2022 році в середньому ціни на яйця зросли в 2,3 рази. З початку 2023 року спостерігається стабілізація вартості яєць. У квітні-травні відбувалося зниження цін. Це пояснюється відновленням поголів'я курей-несучок. Також влітку росте виробництво яєць у підсобних селянських господарствах. к зазначає Хмелевський.

Стабілізація цін відбулася через припинення відключень електроенергії. Але у четвертому кварталі поточного року ми побачимо повернення цін на яйця на рівень 70-75 грн за десяток .

Нагадаємо, у травні 2023 року ціни на яйця знизилися на 22,7% порівняно з квітневими. У липні середня вартість десятка яєць у супермаркетах – близько 58 грн. У торговельній мережі АТБ їх пропонують по 32,90 грн.

Нагадаємо, ми писали, що готуйте ваші грошики: молочка в супермаркетах знову подорожчала, по чому кефір, сметана та масло.

Як повідомляв "Знай.ua" лохина, полуниця, малина і навіть кавуни: в Україні подешевшали популярні ягоди.

Також "Знай.ua" інформував, літній салат буде на столі у кожного: в Україні різко впали ціни на цибулю, капусту, огірки та помідори.