Українські супермаркети перерахували ціни на найпопулярніші молочні продукти. Так, кефір, сметана та вершкове масло подорожчало. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці вже звикли до стрибків цін, які бувають досить відчутними та охоплюють багато категорій товарів та продуктів. Так, у першій половині липня супермаркети підвищили вартість популярної молочки.

Молочка, фото: Знай.ua
Молочка, фото: Знай.ua

Сметана

Станом на 8 липня сметана торгової марки "Президент" 15% у середньому продається по 39,55 гривні за 350 грамів. Минулого місяця продукт коштував 38,85 гривні. Водночас сметана торгової марки "Простоквашино" 20% подорожчала відчутніше - з 43,40 до 45,31 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вершкове масло

Олія вершкове "Селянське" 72,5% коштуватиме в середньому 67,75 гривні за 200 грамів. У червні цей же продукт коштував 66,20 гривні. Олія вершкове "Яготинське" 73% підскочило в ціні з 67,85 до 69,08 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Кефір

Кефір "Селянський" 2,5% коштуватиме українцям у середньому 43,50 гривні за 950 мл. Якщо порівнювати з минулим місяцем, середній цінник на продукт піднявся на 25 копійок.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, спека не завадила гречці подешевшати: які ціни в супермаркетах на популярні крупи та макарони.

Також наш портал інформував, можна наїстися від пуза: супермаркети змінили ціни на сосиски та сардельки, скільки коштують.

Крім того, ми писали рис на вагу золота: популярна крупа може різко додати в ціні, експерти назвали причини.