Ближче до середини літа в Україні почали знижуватись ціни на популярні ягоди, зокрема лохина. Це з збільшенням пропозиції продукції над ринком. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу AgroTimes.

На найбільшому оптовому ринку України "Шувар" у Львові вартість лохини за тиждень знизилася вдвічі. Якщо раніше за кілограм ягоди доводилося віддавати 280-350 гривень, то зараз це 120-160 гривень.

Черешня та лохина, скріншот: YouTube
Черешня та лохина, скріншот: YouTube

Натомість знизилися ціни і на інші популярні ягоди. Так, полуниця продається по 35-40 гривень за кілограм, а ще тиждень тому цінник сягав 60-65 гривень за кіло. Вартість малини знизилася із 140-150 гривень до 80-120 гривень за кілограм. Купити смородину українці можуть за 70-80 гривень за кілограм, а ожину за 100-120 гривень за кілограм.

Ринок. Фото: скрін youtube
Ринок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Не обійшлося і без подорожчання. Так, черешня продається за ціною від 50 до 85 гривень за кілограм, а не за 40-60 гривень, як тижнем раніше. Персики, які раніше продавалися за 35-60 гривень, зараз реалізовуються по 40-60 гривень за кіло.

Кавуни українці вже можуть купити трохи дешевше, цінник похитнувся із 30 до 25-28 гривень за кілограм.

Також наш портал інформував, дозу вітамінів отримають усе: як змінилися ціни на полуницю, виноград та яблука на початку липня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, липневі ціни вражають: скільки українцям доведеться віддати в супермаркетах за кіло огірків, помідорів та перцю.