Незважаючи на літній сезон, ціни на овочі в Україні досить високі, проте іноді вони коливаються у бік здешевлення. Так сталося у липні з цибулею, капустою, помідорами та огірками.

Вартість цих овочів, які входять у стандартний салатний набір, коливається в залежності від вибору супермаркету. Українцям розповіли, де їх можна придбати найдешевше.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Так, за даними Мінфіну, у червні цибуля продавалася дорожче, ніж у поточному місяці - 63,47 грн/кг проти 59,90 грн/кг. Молодий ріпчастий також тішить зниженням ціни з 53,54 грн/кг до 37,67 грн/кг. Найвигідніші пропозиції в мережах Ашан та Варус – 35,90 грн/кг.
Капусту зараз у середньому продають по 29,90 грн/кг, зокрема така ціна у Варусі, хоча ще минулого місяця вона коштувала 53,16 грн/кг. Молода теж стала доступнішою і зараз обходиться 31,70 грн/кг, але в Ашані ще дешевше 29,80 грн/кг.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Водночас, колючі огірки подешевшали за місяць з 72,72 грн/кг до 39,90 грн/кг, а тепличні – з 58,33 грн/кг до 33,90 грн/кг (Варус).

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Падіння цін торкнулося і червоних томатів. Наразі їх пропонують по 65,20 грн/кг, тоді як минулого місяця вартість була вищою – 69,92 грн/кг. супермаркетах Новус вони доступні за 54,99 грн/кг.

Нагадаємо, ціни змусять здригнутися: в Україні суттєво подорожчало сало - скільки просять за кіло продукту

Раніше ми писали про те, що 70 кілограмів продуктів: українцям видають по 4 коробки соціальної допомоги, як оформити заяву

Як повідомляв Знай.ua, треба поспішити: Сильпо шокуюче зрізало ціни, але на кілька днів