Після масованих ракетних атак на українську енергосистему знову зростає навантаження.

Увечері спостерігаються недостатні обсяги електроенергії. В Укренерго повідомили про ситуацію з електроенергією в країні.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

У компанії зазначили, що працівники Укренерго не можуть визначати, скільки електроенергії споживає кожен абонент. Проте, судячи з графіка споживання, не всі дотримуються заходів економії електроенергії.

"Ми висловлюємо подяку кожному, хто відгукнувся на наш заклик і дбайливо споживає з настанням вечора. Але зі зростанням спеки на енергосистему також зростає навантаження", – йдеться в повідомлені Укренерго.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Енергетика, фото: Знай.ua
Енергетика, фото: Знай.ua

В повідомлені сказано, що влітку, попри те, що світловий день довший, українці все одно споживають багато електроенергії. В компанії причиною великого навантаження називають кондиціонери. Адже вони постійно працюють в спеку.

Зазначається, що якщо раніше пік споживання припадав на 19:00 – 21:00, то зараз це відбувається з 16:00 до 23:00.

В Укренерго не прогнозують обмежень електропостачання. Проте наголосили, що необхідно зменшити споживання електричної енергії у вечірні години. Так можна буде знизити навантаження на енергосистему країни та уникнути блекауту.

Нагадаємо, ми писали, що готуємо генератори та зарядки: зима буде не менш складною, ніж попередня.

Як повідомляв "Знай.ua", як взагалі не платити за "комуналку" та не нарватися на проблеми: законний метод.

Також "Знай.ua" інформував, "Укренерго" закликає не користуватися цими приладами: будуть вимикати примусово.