Завдяки мужності та злагодженим діям наших енергетиків, росії так і не вдался повністю розбити нашу енергосистему та залишити нас у темряві. Зараз усі пошкоджені станції відновлюють за планом.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Через ремонтні роботи, певний дефіцит електроенергії зберігатиметься, тож в Укренерго закликають українців менше використовувати енергоємні прилади в годин пікових навантажень.

Тож щоб влітку українцям не вимикали світло, необхідно жорстко економити.

Найважливіше це робити саме у пікові години доби.

А це з 8 до 11 ранку та з 17 до 23 вечора.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Відімкнення електроенергії, скріншот з відео
Відімкнення електроенергії, скріншот з відео

Такі прилади як кондиціонери, пральні машини, бойлери та звичайні лампи розжарювання значно навантажують мережу.

Тому їх використання потрібно обмежити, а в пікові години їх взагалі не слід використовувати.

Електроенергія, фото: Знай.uа
Електроенергія, фото: Знай.uа

Ідеальним буде використання кондиціонерів удень з 11 до 17 години та вночі з 23 до 7. В Укренерго просять громадян трішки поступитися комфортом та встановлювати на кондиціонерах температуру на декілька градусів вищу, ніж зазвичай. Значного дискомфорту це не принесе, проте допоможе уникнути аварійних відключень.

Лічильник електроенергії. Фото: Youtube
Лічильник електроенергії. Фото: Youtube

Є також певні можливості знизити споживання енергії холодильником. Перш за все, не можна в холодильник ставити гарячу їжу. Потрібно дочекатись, поки вона охолоне до кімнатної температури.

Холод можна акумулювати, що також зменшить споживання електрики. Для цього в холодильнику потрібно розмістити або сухий лід або ємності з водою.

Електроенергія. Фото: Youtube
Електроенергія. Фото: Youtube

Не слід повністю заповнювати холодильник продуктами. У ньому має бути вільний простір, інакше пристрою доведеться працювати в посиленому режимі. При кожному користуванні холодильником потрібно вчасно зачиняти дверцята. Тобто, холодильник не слід тримати довгий час відчиненим.

Раніше портал Знай повідомляв, Україна може уникнути відключень електроенергії: глава "Укренерго" назвав умову.

Також наш портал інформував, українців готують до повернення блекаутів у липні: кому відключатимуть світло.