Частина українців по-новому отримуватиме платіжки за комунальні послуги. Нововведення почне працювати вже з 10 липня, а на кого поширитися, йдеться на сайті Центру комунального сервісу.

З 10 липня 2023 року жителі Києва можуть відмовитися від отримання паперових квитанцій за комунальні послуги та отримувати електронний аналог. Це нововведення працюватиме на добровільній основі. Тобто якщо споживач не відмовиться від паперових рахунків, то вони й далі надходитимуть.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

У випадку з електронними платіжками, то оплачувати їх можна буде, як і раніше, у банківських або поштових касах, повідомивши касиру адресу, за якою оплачуються житлово-комунальні послуги. Також провести оплату можна онлайн.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Зазначається, що одна з головних переваг електронних квитанцій – те, що вони набагато швидше надходять до споживача через особистий кабінет споживача, мобільний додаток "Комуналка" та інші платформи.

Відмовитись від паперових платіжок досить просто. Потрібно виконати лише три простих кроки і при цьому не доведеться навіть вставати з улюбленого крісла чи дивана.

Як відмовитись від паперової платіжки. Фото: cks.com.ua
Як відмовитись від паперової платіжки. Фото: cks.com.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Бережіть нерви": "Нафтогаз" дав пораду українцям, яким приходять "неправильні" платіжки.

Також наш портал інформував, платіжки можна знизити на сотні гривень лише на одній електриці: лайфхак із лічильником.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Відключатимуть": експерт попередив, що чекає на українців, які накопичили борги за комуналку під час війни.