Наші читачі вже знають, що в Україні з 1 червня встановлено нові тарифи на електрику – тепер доведеться платити 2,64 гривні за кожен кіловат, незалежно від споживання. Однак це лише для побутових споживачів.

Комісія, яка займається регулюванням цін у сфері енергетики (НКРЕКП), схвалила проєкт постанови про збільшення граничних цін на електрику для бізнесу на 35%, до 5413,26 грн/МВт-год замість чинної межі в 4000 грн.

Про це стало відомо завдяки інформації прес-служби НКРЕКП.

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

Повідомляється, що остаточно ухвалу приймуть після обробки зауважень та пропозицій.

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Ціна у 5413,26 грн/МВт-год діятиме у години максимального навантаження та 2706,63 грн для годин мінімального навантаження на ринку на добу вперед та внутрішньодобовому ринку. Нові прайскепи мають набути чинності 30 червня.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Бізнес виступає проти підвищення ціни, адже витрати на електрику у великих виробників зростуть на мільйони гривень.

Також варто нагадати, що суми в платіжках можна значно скоротити завдяки нічному тарифу. Слід зазначити, що за нічним тарифом електроенергія для українців коштує вдвічі дешевше, ніж за денним тарифом.

Отже, з урахуванням підвищення тарифів нічний тариф на електроенергію з червня становить 1,32 грн/кВт-год. Тариф на денне споживання становить 2,64 грн/кВт-год. А ось користуватися ним можна з 23:00 до 7:00 ранку.

Нагадаємо, "Свічки та генератори можуть знову стати в нагоді": ДТЕК попередив українців про можливі відключення світла.

Раніше повідомлялося, що в уряді наполягають на пенсійній реформі: потрібно вводити.

Також, субсидії після підвищення тарифу на світ: важлива заява.