Президент Зеленський, перебуваючи у Молдові, пообіцяв розібратися зі столичною владою та притягнути до відповідальності усіх винних у смерті киян, які загинули через те, що не змогли потрапити до укриття під час ракетної атаки росії.

Віталій Кличко. Фото кадр з Youtube
Віталій Кличко. Фото кадр з Youtube

У відповідь на звинувачення мер Києва Віталій Кличко заявив, що трагедія із закритим укриттям у поліклініці в Деснянському районі міста, який призвів до загибелі людей є "спільною відповідальністю" влади.

Кличко розповідає, що коштами які були виділені із міського бюджету на укриття, розпоряджались районні державні адміністрації, а значить, пише Кличко, "відповідальними є глави районів".

Віталій Кличко. Фото: Youtube
Віталій Кличко. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Мер столиці зазначив, що у 2022 році місто на облаштування укриттів виділило районам 320 млн гривень, а у 2023 майже втричі більше – 900 млн гривень.

"Цими коштами, підкреслю, розпоряджалися й розпоряджаються РДА міста. Відповідальними є глави районів. На сьогодні виконання і використання коштів - вкрай незадовільне. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів. І звернення до Президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших глав районів", - зазначив він.

Володимир Кличко, фото: Instagram
Володимир Кличко, фото: Instagram

При цьому Кличко наголосив, що відповідальність за ситуацію з укриттями у столиці спільна - всіх служб і його.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Може бути нокаут": Зеленський жорстко натякнув Кличку через загибель людей у Києві

Також наш портал інформував, безпечний Київ їм не потрібен: мер Кличка продовжить шукати відмазки, навіть після загибелі людей через закритий притулок.

Крім того, ми писали, у Києві люди загинули прямо на вулиці через закрите укриття: "Поки стукали, якраз прилетіло".