В Україні триває війна і більша частина коштів державного бюджету спрямована на перемогу України проти окупанта рф. Завдяки допомозі іноземних партнерів уряд має змогу стабільно виплачувати пенсії українським пенсіонерам.

Пенсіонери. Фото кадр з "Youtube"
Пенсіонери. Фото кадр з "Youtube"

Пенсіонери віком старше 70 років отримують вікові надбавки до своєї пенсії.

Усі виплати які отримують громадяни віком від 80 і 75 років, вже зазнали індексації разом з іншими пенсіями у березні цього року.

Завдяки цьому виплати для 80-річних тепер становлять 570 гривень, а 75-річні вже отримують по 456 гривень.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"7 травня мені виповнилося 70 років, пенсію отримую 17 числа. Чи отримаю я цього місяця доплату до пенсії у розмірі 300 гривень у повному обсязі?", — поцікавилася одна з пенсіонерок в акаунті ПФУ.

У Пенсійному фонді їй роз'яснили, що доплату до пенсії починають нараховувати з того місяця, в якому пенсіонер досяг певного віку, який дозволяє отримувати доплату.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Однак першу доплату нараховують не з початку місяця, в якому у пенсіонера день народження, а після дати, коли пенсіонеру виповнилося 70 років.

Зокрема, у випадку пенсіонерки це з 7 травня.

Як роз'яснили у ПФУ, нарахування травневої пенсії здійснюються ще у квітні, а самі виплати здійснюються з 4 по 25 число кожного місяця.

"Щомісячно, перед початком нарахування, провадяться всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період, зокрема, у зв'язку зі встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 грн пенсіонерам, які досягли 70 років", - відповіла прес-служба ПФУ.

Нагадаємо, українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення

Як повідомляв "Знай.ua", українським пенсіонерам додадуть до виплат від 400 до 800 гривень: індексація тут ні до чого

Знай.ua писав, частина українських пенсіонерів отримає додаткову 1000 гривень: кому чекати надбавок