Україна переживає непрості часи, але пенсіонери продовжують отримувати регулярні виплати, незважаючи на економічні складнощі. У ПФУ достатньо коштів для своєчасної виплати пенсій, тож затримок не повинно бути. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Повномасштабна війна створює багато труднощів, але незважаючи на це, держава продовжує своєчасно виплачувати пенсії та інші соціальні виплати. Однак у деяких випадках, які не залежать безпосередньо від ПФУ, можуть статися затримки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наприклад, однією з причин неотримання виплат у призначений термін може стати закінчення терміну банківської картки, на яку надходить пенсія. Щоб уникнути такої ситуації, рекомендується заздалегідь перевірити, коли закінчується термін дії картки.

Зазвичай банки по-різному інформують про закінчення терміну дії картки, а в деяких випадках є можливість автоматичного продовження терміну дії картки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Втім, навіть якщо картка буде у неробочому стані, то кошти зараховуватимуться на рахунок пенсіонера. Неотримані гроші можна буде зняти після видачі банком нової картки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям без офіційної роботи підняти собі майбутню пенсію: вийде не кожен.

Також наш портал інформував, чи доведеться прощатися з банківськими картками? В Україні посилили правила блокування рахунків за борги з комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пільги на проїзд та оплату комуналки: ще одна категорія українців може отримати допомогу від держави.