Уряд України планує ухвалити рішення, спрямоване на захист найбільш уразливих категорій споживачів електроенергії, особливо на тлі подальшого підвищення тарифів.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), направила листа Кабінету Міністрів України, в якому запропонувала запровадження так званого "Порядку захисту вразливих споживачів електроенергії" та відповідних заходів.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Там повідомляється, що це лише відповідає міжнародним зобов'язанням України перед Європейським Союзом. Це передбачено статтею 61 Закону України „Про ринок електричної енергії”.

Цей проект містить такі пропозиції: визначити вразливі категорії споживачів на основі конкретних критеріїв, встановити механізми обліку, моніторингу та контролю, які дозволять визначити, чи є підстави віднести споживача до тієї чи іншої уразливої ​​категорії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім цього, варто забезпечити спеціальні заходи захисту вразливих споживачів від відключення електроенергії, щоб задовольняти їх потреби.

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Проект також враховує існуючі норми чинного законодавства, які передбачають надання адресної допомоги вразливим споживачам, які належать до категорії "енергетично бідних".

Нагадаємо, як в Україні отримати невиплачені пільги: важлива інструкція від Пенсійного фонду

Як повідомляв "Знай.ua", батареї холодні, а борги зростають: особливості оформлення "літньої" субсидії в Україні

Знай.ua писав, накопичувальну пенсію можуть не дочекатися: реформу відкладуть?