З 1 травня по 30 вересня в Україні триває сезон, на який більшості українців автоматично продовжать субсидії. Проте деяким одержувачам допомоги доведеться звернутися до Пенсійного фонду, щоби продовжити виплати. Про це повідомляє "Урядовий портал".

Українцям нагадали, що для отримання житлової субсидії деяким необхідно повторно подати заяву та відповідні документи.

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Стосується це чотирьох категорій громадян:

  • тих, у кого проживають внутрішньо переміщені особи;
  • тих, хто орендує для проживання житлове приміщення;
  • тих, хто хоче отримати субсидію на придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • тих, у кого удома проживають не всі зареєстровані особи.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо ваше домогосподарство відноситься до зазначених категорій громадян, не витрачайте даремно час, якнайшвидше зверніться до органів Фонду, щоб субсидія на неопалювальний період вам була призначена вчасно", - йдеться в повідомленні.

Подати заяву на призначення субсидії та декларацію про доходи до ПФУ можна кількома способами, наприклад, особисто звернувшись до будь-якого сервісного центру ПФУ, надіславши документи поштою або подати заявку через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Раніше портал Знай повідомляв, українським пенсіонерам додадуть до виплат від 400 до 800 гривень: індексація тут ні до чого.

Також наш портал інформував, що українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення.

Крім того, ми писали підвищення тарифів на світ: кому з українців можна не боятися захмарних цифр у платіжках.