Урядовий портал повідомляє, що людям, які не мають офіційного працевлаштування, є шанс збільшити свій страховий стаж шляхом так званих "добровільних внесків".

Метою цієї ініціативи є, звичайно ж, спроба забезпечити таким особам накопичення страхового стажу та збільшення заробітної плати для отримання пенсії у майбутньому. Чим займаються упродовж життя працюючі офіційно літні українці.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Важливо, що згідно з новими умовами, добровільні страхові внески на пенсійне страхування можуть сплачувати лише особи, які ще не виходили на пенсію.

Це означає, що ті, хто вже отримує пенсію, не можуть скористатися новим механізмом оплати добровільних внесків. У таких випадках фахівці заявляють, що допоможуть благодійні пожертвування.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За цією схемою, коли здійснюється благодійний внесок, 70% суми спрямовується на виплату пенсії обраній людині похилого віку, а решта 30% використовуються як фінансовий ресурс для фінансування пенсій інших громадян.

Такий підхід дозволяє індивідуально підтримувати конкретних пенсіонерів та сприяти забезпеченню фінансової стійкості інших одержувачів соцвиплат.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Добровільні внески та благодійні пожертвування стають важливим інструментом забезпечення гідної старості українців.

Нагадаємо, пенсіонер скористався банкоматом ПриватБанку і втратив цілу пенсію: "Жити за які гроші?"

Як повідомляв "Знай.uа", виплата пенсій в умовах війни: у Пенсійному фонді звернулися із важливою заявою

Знай.ua писав, підвищення тарифів на світ: кому з українців можна не боятися захмарних цифр у платіжках