Фрукти в Україні подорожчали майже так само сильно, як і овочі. Навіть найдоступніші з них – яблука, встигли злетіти в ціні. Це дуже нетипово для ринку, але цьогорічний сезон стартував набагато пізніше, а з імпортом існують проблеми.

Українські супермаркети оновили цінники на лимони, яблука та виноград, а актуальними даними поділились аналітики порталу "Мінфін". Так, у другу половину травня дещо із сегменту фруктів подорожчало, але приводи для радості є.

Фрукти, фото: Знай.ua
Фрукти, фото: Знай.ua

Середня ціна яблук від українського виробника зросла із 18,08 грн/кг до 22,80 грн/кг. Фрукти можна купити в Метро від 20,70 грн/кг та до 24,90 грн/кг у Варусі. Айдаред теж стали дорожчими – з 24,26 грн/кг до 38,45 грн/кг.

Ціни на яблука, дані Мінфін
Ціни на яблука, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Порівняно з квітнем лимони теж встигли піднятися у ціні з 54,29 грн/кг до 57,65 грн/кг. В Ашані найвигідніший варіант за 48,90 грн/кг, а дорожчий у МегаМаркеті – 77,90 грн/кг.

Ціни на лимони, дані Мінфін
Ціни на лимони, дані Мінфін

Водночас виноград радує зниженням цін із 187,25 грн/кг про 184,00 грн/кг. Вартість коливається в залежності від вибору супемаркету, але в Новусі вони обійдуться найдешевше - 169,00 грн/кг.

Ціни на виноград, дані Мінфін
Ціни на виноград, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що киянам пропонують послуги безкоштовного соціального таксі: хто і як може скористатися

Як повідомляв Знай.ua, 6600 гривень від ООН: кого хочуть включити до списку, хто з українців зможе претендувати

Також портал Знай.ua писав, що 350-400 гривень у період, що не опалюється: хто отримає щомісячну допомогу