Учасники бойових дій в Україні можуть розраховувати на певні пільги від держави, пов'язані із житловим питанням. Це передбачено законом "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

У статті 12 закону йдеться про те, що учасники бойових дій мають право на певний перелік пільг. Вони пов'язані з медициною, фінансовою допомогою та житлом.

Учасник бойових дій. Фото: скриншот з відео
Учасник бойових дій. Фото: скриншот з відео

Зокрема, такі особи можуть отримати пільги на оплату комунальних послуг, закупівлю опалювальних засобів та інших питань, пов'язаних із житлом. Насамперед вони стосуються знижок – 75% на плату за користування житлом, а також 75% на комуналку. До списку також входять:

  • першочергове забезпечення житловою площею для осіб, які потребують покращення умов;
  • першочерговий ремонт будинків та квартир,
  • першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва,
  • позичка на будівництво чи ремонт нерухомості з умовою погашення за 10 років (відлік починається через п'ять років після закінчення робіт),
  • першочергове право на вступ до житлово-будівельних кооперативів та товариств.

Також надається житло протягом двох років тим особам, які зазнали поранень або каліцтв в результаті виконання бойового завдання. Важливо враховувати, що це пільги діють лише за наявності посвідчення учасника бойових дій.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, більше поскаржаться: українцям пообіцяли 100% знижки на комуналку

Раніше ми писали про те, що вартість долара падає, але чи знизяться ціни на продукти? Українцям назвали нові чинники