Небувале підвищення цін у супермаркетах змушує українців економити багато на чому, зокрема фруктах, які також суттєво подорожчали. Втім, у першій половині травня фіксується зниження цін на деякі цитрусові. Що стало доступнішим, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні продовжується зростання цін на багато товарів, у тому числі овочі та фрукти. Однак у першій половині травня у торгових мережах фіксується здешевлення деяких цитрусових.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Апельсини

Так, станом на 13 травня апельсини в середньому продаються за 50,77 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні цінник був вищим – 51,33 гривні за кіло. Суттєвіше знизився цінник на апельсини Єгипет - з 48,85 до 40,46 гривні за кілограм. Апельсини преміум подешевшали з 65,95 до 63,45 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Мандарини

Середній цінник кілограма мандарин опустився до 71,90 гривні, при тому, що у квітні їхня вартість була помітно вищою - 84,05 гривні. В той самий час мандарини Єгипет зросли в ціні з 69,90 до 72,70 грн за кіло, а преміум - з 116,31 до 124,90 грн за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, страви заграють новими фарбами: супермаркети потішили зниженням цін на зелень.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.