В Україні планують збільшити виробництво цукру. У 2023 році фермери майже на чверть збільшили посівні площі під цукрові буряки. Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, повідомляє інформаційний портал GrowHow.

Тарас Висоцький заявив, що цього року посівні площі під цукрові буряки майже на 25% більші, ніж у 2022 році, тому внутрішній ринок буде повністю забезпечений цукром.

Цукор, скріншот: YouTube
Цукор, скріншот: YouTube

У Мінагрополітики прогнозують, що новий урожай буряків дозволить виробити близько півтора мільйона тонн цукру. При цьому внутрішня потреба українців суттєво менша – близько 900 тисяч тонн цукру.

Ймовірно, зі збільшенням пропозиції цукру на ринку можуть змінитися і ціни, втім, у Мінагрополітики, поки не роблять жодних прогнозів.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Цукор у супермаркеті, фото Знай.ua
Цукор у супермаркеті, фото Знай.ua

За даними Мінфіну, у травні середній цінник на цукор трохи знизився. Так, якщо у квітні кілограм продукту продавався по 33,73 гривні, то зараз – 33,27 гривні. Ціни на цукор тримаються в межах 32,90-33,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо не встигли на шашлик, то настав час: в Україні супермаркети оновили ціни всі види свинини.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.