Навіть незважаючи на те, що під час військового стану уряд вжив жорстких заходів щодо запобігання підвищенню тарифів на комунальні послуги, рівно за 12 місяців, від квітня 2022 року до квітня 2023 року, деякі ЖКП таки подорожчали для споживачів.

Про таку сумну статистику свідчать дані Державної служби статистики України, повідомляє портал "На пенсії".

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Згідно з офіційною інформацією від представників Держстату, найбільше зросли тарифи на утримання та ремонт житла – у середньому вони стали вищими на 20,6%. На другому місці подорожчання – прибирання сміття (+17% до тарифу).

Комунальники, скріншот: YouTube
Комунальники, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Далі йдуть: послуги з управління багатоквартирними будинками – на 1,8%; водопостачання – на 0,8%; каналізація – на 0,7%.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Однак є послуги, вартість яких зовсім не змінилася. Це: електроенергія та вода. А природний газ загалом подешевшав. Зниження розцінок становило 0,4%.

Щодо споживчих цін в Україні, то за підсумками квітня 2023 року порівняно з квітнем минулого року вони зросли на 17,9%. Але це набагато менше, ніж річна інфляція, яка минулого місяця була зафіксована на рівні 21,3%.

Нагадаємо, як зірвати пута по комуналці під час війни: останній шанс для тисяч українців.

Раніше повідомлялося, субсидії для переселенців: у Мінреінтеграції виступили із важливою заявою.

Також, що буде з економікою, цінами та комуналкою після закінчення війни: у НБУ склали прогноз.